måndag 22 juni 2015

Mökkeily
Jag har aldrig varit någon stugmänniska, kan räkna på en hand de tillfällen som jag har vistats i en stuga och faktiskt övernattat. Men nu börjar en ju bli pro, nyligen hemkommen från en stuga efter att ha varit där i fyra nätter.

Stuglivet går tydligen ut på att man:
äter frukost utomhus (vare det sig är varmt eller ej) i en timme medan man läser hesari. Samma hesari i dagarna tre. Sedan fortsätter man med att läsa lite bok. Ungefär genast som man har avslutat frukostätandet börjar man fundera på vad man ska äta till lunch. Sedan tillreder och äter man lunch, varpå man dricker kaffe. Efter lunchen kan man med fördel läsa bok, yoga på bryggan, vänta på att det ska bli dags för bastubadande. Om man är en sådan som tycker om att göra saker kan man få för sig att tvätta en matta eller putsa grillen, eller om man mera sannolikt inte uppskattar sådana aktiviteter så kan man med fördel titta på när andra gör sånt. Sedan blir det kväll och det är dags för höjdpunkt: det obligatorisak  bastubadet, aka tillfället när man får tvätta sig med annat än iskallt vatten. Till bastubadandet hör också obligatorisk öldrickning och eventuellt ett dopp i havet om man vågar (och det vågar man ju). Efter bastandet är det dags att äta, helst något grillat. Och vin förstås. Och sedan är dagen så gott som slut och man konstaterar att mna igen har ätit alldeles för mycket på denna fat camp till stuga.

En kunde ju bli van med sånt alltså.

Solen sken ibland

Skumpa på bryggan

Yoga på bryggan


Oredigerad bild. Fantastisk solnedgång    

2 kommentarer:

  1. Åh, låter fantastiskt. Men med måtta. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fyra dagar kändes som lämpligt, dessutom helt trevligt när vi också åkte på besök till annan stuga och fick träffa lite folk. annars blir man ju helt folkskygg av att inte se människor. Gänget som vi hälsade på var ett glatt gäng bestående till största delen av frånskilda 45-plussare som hade festat hejvilt. Tråkpoängen skramlade in när vi avslöjade att vår midsommar gick ut på att grilla och dricka tre glas vin.

      Radera