lördag 1 november 2014

Dejting checklist

Jag borde väl i något skede börja dejta, om jag har någon slags ambition att inte förbli singel resten av mitt liv.

(Förstå mej rätt, ibland tror jag att livet kunde vara behagligare och mindre komplicerat om en förblev singel, men tror nog ändå att jag sällar mej till den delen av populationen som vill ha en framtida partner)

Har funderat på om jag borde ha en dejting checklist, för att redan i ett någorlunda tidigt skede inse om man är kompatibel eller ej. Nu tänker jag främst på värderingar och sådant. I egenskap av expert på dåliga förhållanden tycker jag mej kunna utforma en lista på sådana frågor som eventuellt kan leda till problem i framtiden om man tycker fundamentalt olika. En kan också skönja vissa åsikter bland en stor del av befolkningen bland tidningarna kommentarsflöden, och komma till slutsatser om hurudana värderingar man inte vill ha hemma vid köksbordet.

Marsus dejting checklist. För att underlätta ger jag tre svarsalternativ, med evetuella konsekvenser för de tre olika svaren.

Var vänlig och uppmärksamma att denna checklist är gjord enligt egna preferenser. Jag säger inte att den är perfekt, men den funkar för mej.

1. Hur ser du på fördelandet av hushållssysslor?
a) Jag tycker att det är naturligt att kvinnan sköter hemmet. Jag är inte intresserad av hushållssysslor.
(BORT)
b) jag hjälper gärna till med hushållssysslorna, men måste erkänna att min partner nog oftast gör mera.
(Gränsfall. Om duden i fråga accepterar min pedagogiska förklaring på att redan uttrycket "hjälpa till" är skymf i sig, och erkänner att det inte är optimalt att kvinnan gör mera, och kanske tänker igenom sin attityd, så kanske.)
c) det är självklart att man delar på hushållsarbetet. Sedan är det en annan sak att en kanske gör mer under en period, och en annan under en annan period av livet, man anpassar sig efter vardagen, huvudsaken att man når balans i livet.
(rätt svar!)

2. Är du feminist?
a) Nej för satan. Jag är ju själv man och jag hatar inte män. Feminister är kvinnohatande, gnälliga vandrade vaginor som har fått för lite***
(BORT)
b) Nja, jag skulle inte kalla mej feminist, för jag tycker att det är ett alltför brett ord, som kan betyda många saker. Men är absolut för jämställdhet mellan könen.
(Då skulle jag ta reda på hurudana åsikter duden har, och rätt så ofta visar det sig att killen ifråga i mina ögon är feminist. Kan eventuellt passera kvalitetskontrollen.)
c) Naturligtvis. Feminism är morjens, och fler män borde få veta att feminismen kan göra mycket gott för oss män också, och inte bara för kvinnor.
(rätt svar.) 

3. Vilket parti röstar du på?
a) Sannfinländarna. Det är ju enda partiet som jobbar för oss riktiga finländare/ Kristdemokraterna. Det är det enda partiet som står för konservativa värderingar.
(BORT)
b) Jag har inget eget parti, röstar mest efter person.
(Hmm, jo, men du röstar väl inte på en person som i och för sig verkar vara vettig men som hör till fel parti?)
c) Jag röstar på partier med liberala värderingar.
(Jepp. funkar.)

4. Läser du böcker?
a) nej, aldrig. Hatar att läsa böcker, har inte läst en bok sedan högstadiet. Vad ska det vara bra för?
(BORT)
b) Inte speciellt ofta, sätter mera tid på tv-serier och filmer. Borde nog läsa mera.
(Jag skulle antagligen ge en bok som första gåva, hehe)
c)  Absolut, jag gillar att läsa böcker i olika genrer.
(Score)

5. Hur ser du på delad föräldraledighet?
a) Helt onödigt. Kvinnan är mera lämpad att sköta oss barn. Och jag kan väl vara en bra föräldrer fast jag bara ser mina barn på helgen och tillbringar tid med dem då? När det inte kommer fotboll på TV förståss.
(BORT)
b) Jag är i princip för, men tycker att man måste beakta den ekonomiska realiteten och att alla inte vill dela på ledigheten. Dessutom ska alla familjer ha rätt att bestämma själv hur man gör.
(Nja, jag tycker ju nog att staten ska få ställa lite krav på hur ledigheten ska se ut innan de delar ut pengar och att jämställdhetsarbetet aldrig kommer att gå vidare om männen alltid är oersättliga på sina jobb och mannen inte har råd att bli hemma mera än tre veckor. Gränsfall.)
c) jag skulle stöda ett nytt system som uppmuntrar papporna att stanna hemma mer tid. Alla parter vinner på det, och som man skulle jag känna mej diskriminerad om jag inte får möjlighet att vara pappa på heltid en tid.
(rätt svar)

6. Vart åker du på semester?
a) Till Tallin. Där jag kan fylla min paku med öl och kossu också får man god biff vid någon av restaurangerna vid torget i gamla stan.
(BORT)
b) åker helst till lappland och vandrar och sover i tält.
(Okej, om duden svarar rätt på alla andra frågor kan jag gå med på detta, förutsatt att minst varannan semester går till semestermål som jag har valt ut. Och det kommer inte att vara Lappland.)
c) Varierande semestermål, europeiska städer, asien, sydamerika, you name it. Vill iallafall ha det någorlunda bekvämt och äta god mat på mina semestrar.
(Rätt svar)

7. Hur ser du på fritiden?
a) jag har ingen fritid. Jobbar 14 timmar om dagen. Alternativt: spelar fotboll 9 ggr i veckan, och är aldrig hemma för fotboll och jobb tar all min tid, och det tänker jag fortsätta med.
(BORT)
b) När jag inte är i ett förhållande brukar jag träffa kompisar, men när jag är i ett förhållande vill jag ägna mej åt henne, och ägnar min fritid åt henne.
(Söt tanke i och för sig, men jumalauta vad skrämmande. Tänk om, snälla.)
c) Jag tycker att det är viktigt att båda har sina egna fritidsintressen så att det blir balans mellan egentid och partid.
(rätt svar)

8. Din flickvän har en kompis, som råkar vara man. Hur ser du på det?
a) nej, jag skulle inte vara okej med det. Jag vill nog vara med när de träffas iallafall. Män och kvinnor kan inte vara bara vänner.
(BORT)
b) Jag skulle försöka vara okej med det, men nog vara lite misstänksam och fråga henne på detaljer när de har träffats.
(Nja hördu killen, det här låter inte helt optimalt det heller.)
c) Helt okej, jag litar på min flickvän, skulle inte falla mej in att vara misstänksam, och förresten har jag själv tjejkompisar.
(rätt svar.)

9. Beskriv din kostcirkel.
a) äter enorma mängder kött, och inget kan få mej att ändra på det. En måltid utan kött är ingen mat för en karl. Det blir mycket halvfabrikat för jag gillar inte att göra mat.
(BORT)
b) är vegan
(jag beundrar dej, men kan inte låta bli att tänka på hur mycket det krånglar till min vardag)
c) jag äter varierat av det mesta, vegetariskt och kött. Det mesta som är hemlagat är gott.
(rätt svar)

10. Hur viktig är religion i ditt liv?
a) mycket viktig. Den styr hela min vardag och mina barn ska naturligtvis uppfostras enligt min relgion, något annat kommer inte på fråga.
(Bort) 
b) Inte speciellt viktig, men den finns där. Kommer att vilja gifta mej enligt religiös rit och skulle vilja att mina barn uppfostras inom kyrkan.
(bör utredas. Kan eventuellt bli ett problem. Beror på om vi är redo att kompromissa lite.)
c) inte speciellt viktig. Jag respekterar de som har en tro. Vill uppfostra kommande barn till tänkande individer som själva får ta ställning.
(rätt svar)

Slut på frågorna.


Så, en första date med ett frågeformulär, vad tror ni?

Uppbäddat för succé, nicht war?
2 kommentarer:

 1. Kör hårt! Föreslå en kaffe-och frågeformulärsdejt till höger o vänster nu o se vem som nappar!

  /m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du tycker det :) nå, med tanke på alla galningar som finns där ute skulle det knappast vara konstigare än sånt som andra sysslar med... ;)

   Radera