fredag 5 augusti 2016

Köp lägenheten först innan du inreder

Jag blir alltid pinsamt ivrig och entusiastisk när jag ställs inför en möjlighet. Jag har svårt att hålla mej från att fantisera om och planera för saker som jag inte vet kommer att hända. Om jag söker ett jobb börjar jag genast fantisera om hur kul det ska bli och vad jag ska göra med pengarna som kommer med löneförhöjningen. Sedan får jag förstås inte jobbet och blir himla besviken. Därför är det lite jobbigt att söka lägenhet. Det räcker liksom att jag ser en annons som verkar intressant så börjar jag kika på bilderna och föreställer mej att den ska vara exakt lika kiva (om inte kivogare) än på bild och att vi redan har varit och tittat på den, båda gillat den och dessutom bjudit på den och fått den till det pris vi önskar. Och sedan inreder jag den. Och så blir det så att jag en fredagmorgon sitter och frågar sambon om han tror att man i den där kiva kämppän som vi ska gå och se på måndagkväll skulle kunna flytta lite på soffan och bordet och kanske få rum med ett vitrinskåp för att få mera skåputrymme. Sambon ser på mej lite bedrövat och tycker att vi ska vänta med inredning innan vi har a) sett den och b) köpt den. Nu väntar jag ivrigt på måndag för att se om vi har hitta Vår lägenhet.

Som en annan detalj angående det här med att köpa bostad så måste jag bara säga att det är så himla skönt att sköta det projektet tillsammans med någon som har koll. Jag har själv rätt så bra koll på fastighetsmarknaden och börjar bli ganska bra på att jämföra kvadratpris, ta i beaktande bostadens pris i förhållande till bolagshyra och hur mycket kommande remonter kan tänkas kosta och hur de borde reflektera på bostadens värde, men Mikko är nog i en klass för sig. Han har följt med marknaden så länge, suttit sju år i styrelsen för ett husbolag och när vi tittar på lägenheter i påstådda "välskötta husbolag" så beställer han bokslut och kan med en snabb blick bekräfta om detta stämmer eller inte. Så himla skönt att vi är två om det här projektet. Och dessutom, att vi hittills alltid har varit överens om en lägenhet är bra eller inte.

Men ja, ifall ni undrar vad min fritid går till just nu så är det alltså bostadssökande. Puuust.

2 kommentarer:

  1. Känner så igen mig! Shit vad jag har inrett både lägenheter och hus nu under våren. Jag hade redan spanat in en bäddsoffa till vår lägenhet innan vi ens varit inne i den och tittat. Tyvärr visade det sig att den inte fick plats i arbetsrummet där jag tänkt att den skulle stå så det blev inget köp. Letandet efter ett nytt hem är ju sjukt spännande men också superfrustrerande, för inget ser ut som på bild (oftast sämre) och sen kan det ju finnas andra som är intresserade (garanterat för er del). Lycka till med lägenhetsjakten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur. Och det är nog så svårt med bilder. Oftast får man intrycket av att lägenheterna är mycket större än de är i verkligheten. Fast för nån dag sen var vi och kollade på en lägenhet som hade fruktansvärt dåliga bilder, sedan visade sig att den i själva verket var helt trevlig. Den var jättefin med kakelugn och breda fönsterbräden. Nackdelen: endast sovalkov, så nästan som en stor etta och ingen balkong. Till det facila priset 335000. Int e de lätt int.

      Radera