onsdag 30 december 2015

Jag börjar se ljuset

Det här med flytt, det är nog helt überjävligt. Hade inte flyttat på 1.5 år och hade glömt hur fruktansvärt det är. Nu trodde jag att det skulle gå snabbt, för jag hade ju redan fört över en stor del av mina tillgångar till Ms lägenhet. Fast med måtta. Vi ska bo på 33 kvadrat de närmaste 6 månaderna, så alla kläder och saker får inte följa med, en del måste magasineras i väntan på nästa flytt till sommaren. Då vi antagligen kommer att flytta till en lägenhet som är e-n-o-r-m. Minst 44 kvadrat. Man måste bara älska bostadsmarknaden i centrala Helsingfors där två personer med stabila medelinkomster samt besparingar inte har råd med mer än 44 kvadrat i centrum. Eller kanske 54 om man känner för att sätta på spenderbyxorna och ta ett riktigt redigt lån. Nåja, jag tänker att det är ett ypperligt tillfälle att börja downgradea. Från om och med nu köper jag bara saker som jag behöver, och saker som håller i 30 år. Inget ikeaskräp kommer mera in i mitt hem. Jag blev också chockerad över att mitt badrum innehåller en hel stor låda med hygienprodukter, smycken samt hårprodukter. Jag som har en ytterst enkel morgonprocedur och dessutom varierar mellan i princip två olika uppsättningar smycken.

Nåja, det tog sin lilla tid att tömma lägenheten fastän 90% av stuffet redan var packat för magasinering. Nu har jag ännu några kassar kvar som ska till kierrätyskeskus, samt en del löst stuff i lägenheten och den lilla, lilla detaljen kvar att städa den. Tänker mej att jag ambitiöst nog ska fixa det i eftermiddag, för att om möjligt inte behöva skura ugnen på nyårsafton. Skulle förresten vara intressant att veta hur många timmar den här flytten har tagit allt som allt (och då snackar vi alltså att tömma en freaking etta på 39 kvadrat!).

Flytten igår tog ganska exakt 12 timmar om man räknar med hämtning av paku och några varv till magasinet och kierrätyskeskus. När jag kom hem åt jag en upptinad kantarellrisotto från i höstas, drack ett glas vin och åt några chokladbitar, varpå jag som likt en medvetslös sov några timmar på soffa innan M väckte mej och hänsynslöst tvingade mej till förflyttning till sängen.

Nu ska jag inte flytta igen på evigheter. Eller förresten, om ett halvår igen. Så var det ju jo. Crap.

2 kommentarer:

 1. Tycker det låter spännande med den där flytten om 6 mån:) har ni köpt nåt ren eller har ni ett ställe på lut? men jo instämmer, att flytta måste ju vara något av det värsta som finns...

  /johanna f

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande är det nog! Nej, vi har inte köpt nåt, men Ms lägenhet ska rörsaneras till sommaren, så går allt som smort och vi hittar något lämpligt så köper vi till våren och flyttar ut i samband med remonten. Går allt inte som smort och vi inte hittar nån lägenhet så säger han att vi kan flytta in hos hans föräldrar under tiden som lägenheten renoveras. Jag hoppas på alternativ 1 :D

   Radera