onsdag 6 maj 2015

Reflektioner

Jag har blivit upplyst. En ny värld har öppnat sig för mej. Torrschampo. Det fungerar. Hur kan jag ha levt i 30 år utan att ha vågat prova mej på det? Ack så mycket jag har att lära ännu. Dessutom blir ju håret snyggt när man använder torrschampo. (synd bara att det innehåller så mycket kemikalier att det närmast orsakar en astmaattack när man sprejar på det)

Dessutom har jag idag skickat in min skattedeklaration. Hela 38 timmar innan systemet stängs. Personligt rekord, tror jag bestämt.

Däremot har jag inte fått ett enda förslag på i vilken färg jag ska måla mina pinnstolar som idag transporteras till mitt hem. I helgen ska jag dra på mej mina snickarbyxor och fläta mitt hår och se lycklig ut och måla mina stolar, har jag tänkt, precis som i reklamerna. Måste köpa pensel. Och målfärg. Och snickarbyxor.

(Nu påstår flera av mina kollegor att jag måste sandpappra först. Och att det tydligen inte går på en kvart att sandpappra, ens om jag har rätt utrustning, vilket jag ju naturligtvis inte har. Ger jag mej ut på alltför djupt vatten nu? Varför måste man sandpappra? Vem har bestämt det? Vad om jag inte vill?)
 


8 kommentarer:

 1. Tack för upplysningen om din deklaration. Bra jobbat! Och eftersom du smickrade mig så i din förra kommentar så måste jag väl försöka säga något om dina pinnstolar. ;) Jag tänkte ju sådär spontant utropa "Gult!" redan då jag läste ditt förra inlägg i ämnet. Tycker själv att det skulle kunna vara både snyggt och kul i din lägenhet. Speciellt om det bara är fråga om två stycken. Och så går det ju att måla om den dag du har flera som t.ex. köksmöblemang. Eller så målar du dem i två färger, t.ex. kombinerar gult och grått, gul sits och resten grått. Matt svart/mörkgrått kan också funka, enligt mig, men jag röstar nog ändå på gult. Eventuellt i kombo med grått. Eftersom bloggvärlden är fantastisk så tycker jag du ska läsa Linn Jungs inlägg om när hon målade pinnstolar: http://linnjung.com/mala-pinnstolar

  (Och ja, du måste sandpappra om du ska få färgen att fästa.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh, tack för tipsen! Jag har ju också lekt med tanken på gult. De är för närvarande två stycken, och jag har tänkt ha dem på balkongen i sommar, men sedan kan jag i något skede utöka dem till fyra och då skulle de få flytta in i mitt kök. Jag funderade också på lite olika färger, typ vit-gul och vit-grå. Grå-gul hade jag inte tänkt på, men hmm, tål att tänkas på. Men alltså suck för att sandpappra! Ska genast kolla Linns inlägg!

   Radera
  2. Vitt och gult kan också vara fint. Vitt och grått målade jag ju själv våra köksmöbler för ett par år sedan så det är också fint. ;) Testa bildgoogla pinnstolar och olika färger, tycker man får en ganska bra bild av hur det kan se ut.

   Det ÄR sanslöst tråkigt att sandpappra, men värt besväret då färgen inte fäster ordentligt annars. Men det är ju bara två stolar, jag sandpapprade fyra PLUS ett bord. Snark.

   Radera
  3. Det lutar mot vita med benen "doppade" i gul färg. Pinterest inspirerade :) Jag har ju nu köpt sandpapper och målfärg, hälftet vunnet! Och duktiga du som orkade fixa ett bord och fyra stolar.

   Radera
  4. Åh, coolt! Det låter hur snyggt som helst. Du får ta och sätta igång nu så vi får se hur det blir. :D Ja, visst var jag duktig och efteråt svor jag - aldrig mer. Men så ska man kanske inte göra sånt i sitt lägenhetskök mitt i sommaren... Det var dock fullständigt nödvändigt eftersom furumöblerna gulnat något fruktansvärt och gjorde att vårt slitna kök såg ännu sjabbigare ut. Lite färg kan göra underverk. :)

   Radera
  5. Jag har ambitioner om att påbörja projektet när solen skiner, ta ut stolarna på gården och sandpappra där. Att sandpappra inne i en etta låter inte hållbart :) Tänk vad lite färg kan göra!

   Radera
 2. Älskar torrschampo! Avskyr både hur håret känns och ser ut då det är nytvättat men flottigt är ju inte heller helt toppen, båda gångerna är det platt och tråkigt. Köpte Pirkkas volumizing dry shampoo nyligen och sist jag tvättade håret var det sex dagar sen jag tvättat det gången innan -- liiiite äckligt kanske men fasiken vilken volym det hade. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Hårpuder har ju ungefär samma effekt, men det tar ju inte bort fettet, dock ger det samma volym och stadga. Jag köpte ett torrschampo från klippoteket. Jag är såld.

   Radera