måndag 20 oktober 2014

Stockholm baby

Tillbringade en förlängd weekend i Stockholm.

Några få jämförelser
- i Stockholm finns det trevliga restauranger och caféer i varje hörn. I Helsingfors finns det nog också trevliga ställen, men också ett överutbud på coffehouse, chico's och rosso.

- i Stockholm får man köpa en extra stor latte bredvid tunnelbanan och expediten önskar en "en jättebra dag". I Helsingfors får man bara pannstejji juhla mokka och eventuellt ett surt huomenta och absolut inte ett leende

- I Stockholm kan man gå på standupkomik på det egna modersmålet när som helst. När som helst. I Helsingfors kan man säkert gå på standupkomik på finska ofta. Men let's face it. Rikssvenskar är duktigare än finnar. Eller så är det för att jag har blivit hjärntvättad med TV4 och parlamentet sen jag var liten.

- I Stockholm finns Massimo Dutti. I Helsingfors finns inte Massimo Dutti. Massimo Dutti är mitt favoritmärke här på jorden.


I Stockholm kunde man också promenera i Djurgården.


Man kunde också shoppa rasande billiga Converse att känna sig hipp i. Passar ju bra åt mej som annars är hipp som en 64-åring.

Vad säger ni, borde man flytta till Stockholm?

1 kommentar:

  1. Du listade upp helt legitima punkter som gör det vettigt att överväga en stockholmsflytt.
    Alltså, att få använda sitt modersmål, bara en sån sak.
    Nån dag vill jag jobba på svenska, herreghud vad det skulle vara befriande. Inte för att det på nåt vis är omöjligt att jobba på det andra inhemska, men man ÄR ju mest sig själv på sitt egna modersmål.

    /Mika-eeeela.

    SvaraRadera